ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Općini Nijemci odobren je još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom "Zaželi-program zapošljavanja žena". Općinski načelnik, Vjekoslav Belajević dana 20. prosinca 2017. godine u Zagrebu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA HORIS U OPŠTINI RUMA

Dana 28.11. 2017. godine predstavnici Općine Nijemci na čelu s općinskim načelnikom Vjekoslavom Belajevićem, te predstavnici konjogojske udruge Vranac sudjelovali su na predstavljanju projekta Horis . 

ODRŽANO PRVO PREDSTAVLJANJE PROJEKATA HORIS I CENTAR ZA POTPORU PODUZETNICIMA

Dana 26. listopada 2017. godine u Pastoralnom Centru Župe Nijemci održano je prvo javno predstavljanje projekata HORIS – Horse Ride in Srijem i Centra za potporu poduzetnicima.

Projekti su odobreni u sklopu fondova Europske unije. Projekt „HORIS- Horse Ride in Srijem“ je odobren u okviru programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska - Srbija 2014.-2020., za Projekt „Centar za potporu poduzetnicima“ Ministarstvo  gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje sredstva Europske unije kroz Operativni Program Konkurentnosti i kohezije 2014.-2020., a u sklopu poziva "Razvoj poslovne infrastrukture".

ODRŽAN KICK-OFF SASTANAK PROJEKTA HORIS- Horse Ride in Srijem

Dana 11. rujna 2017. godine Općina Nijemci je bila domaćin predstavnicima projektnih partnera na projektu HORIS- Horse Rute in Srijem koji se financira iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Tom prigodom je održan kick-off sastanak projekta. Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera, Konjogojske udruge Vranac, Opštine Ruma, Srednje poljoprivredne prehrambene škole "Stevan Petrović-Brile" i Konjičkog kluba Srem kao i predstavnici Općine Nijemci, te projektni tim. Na sastanku su se predstavili projektni partneri te upoznali prisutne s radom i funkcioniranjem njihovih institucija i stručnjaka koji će biti uključeni u provedbu projekta. Nakon predstavljanja projektnih partnera prezentirane su osnovne informacije o projektu HORIS sa predstavljanjem provedbe projekta, svih aktivnosti, vremena provedbe te dinamike implementacije projekta. Tom prigodom je potpisan i Komunikacijski plan. Svi partneri su istaknuli kako će uspješnom provedbom projekta HORIS- Horse Rute in Srijem i prekograničnom suradnjom partneri biti u mogućnosti ponudit novu, divezificiranu i raznoliku ponudu, te će na taj način doprinijeti regionalnom razvoju prekograničnog područja, unaprijediti očuvanje kulturne baštine i u partnerstvu se lakše suočiti sa izazovima koji im prethode.

PROGRES

PROGRAM:

IPA pretpristupni fond Europske unije, Komponenta 2. Prekogranična suradnja

Prekogranični program između Hrvatske i Bosne i Hercegovine

TRAJANJE PROJEKTA:

Svibanj 2013. – Siječanj 2015.

OPĆI CILJ: 

Korištenjem obnovljivih izvora energije (OIE) doprinijeti zaštiti okoliša i  unaprjeđenju uvjeta života , kroz suradnju dva prekogranična područja.

SPECIFIČNI CILJEVI:

1. Povećati svijest javnosti o važnosti korištenja OIE u ruralnim područjima

2. Educiranje  predstavnika lokalnih samouprava, gospodarskih subjekata i poljoprivrednika u ruralnim prekograničnim područjima, u cilju daljnjeg informiranja o OIE 

3. Poticanje energetske neovisnosti lokalne samouprave u ruralnim prekograničnim područjima.

VRIJEDNOST PROJEKTA:

Ukupna vrijednost projekta: 486.880,28 EUR

Sredstva za HR sudionike u projektu: 37.058,34  EUR, a udio EU granta u HR dijelu proračuna je 204.994,81 EUR ili 84,69 %. Sredstva za BiH sudionike u projektu: 244.827,13  EUR, a udio EU granta u BiH dijelu proračuna je 208.103,00 EUR ili 85 %.

Pretplati se na ovaj RSS feed