OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA U OPĆINI NIJEMCI

15.studenog 2018. u Lipovcu obilježen je pad triju sela naše općine  Lipovca, Apševaca i Podgrađa.

U spomen na taj dan i na sve hrvatske branitelje podno križa na mjesnom groblju u Lipovcu, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Nakon obilježavanja na mjesnom groblju služena je misa zadušnica u crkvi sv. Lovre u Lipovcu.
Augustin Filipović prisjetio se toga dana 1991. godine i ispričao kako nisu imali točne podatke o neprijateljskoj tehnici niti o broju neprijateljskih vojnika, no zasigurno je da ih je i do deset puta bilo više nego hrvatskih branitelja. 
Toga dana ranjeno je nekoliko hrvatskih branitelja, izgubljeno nekoliko života te je jedan hrvatski branitelj završio u logoru. 

17. studenog 2018. u Nijemcima obilježen je pad Nijemaca, Đeletovaca i Donjeg Novog Sela.
Obilježavanje je započelo kolonom sjećanja. Kolona sjećanja krenula je  ispred zgrade Općine sve do mjesnog groblja gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće. Vijence i svijeće podno križa na groblju položili su predstavnici 109. brigade, hrvatski branitelji, predstavnici općine i županije, predstavnici  policije te obitelj i rodbina smrtno stradalih hrvatskih branitelja. S nekoliko riječi prisutnima se obratio ratni zapovjednik Jakov Milanović i prisjetio se 17.studenog 1991. S tugom u očima nadodao je kako je ovo dan kada bi se svi trebali prisjetiti žrtve podnesene za slobodnu nam Hrvatsku, te kako se nada da će dogodine biti više onih koji će se pokloniti žrtvama Domovinskog rata. Nakon obilježavanja na mjesnom groblju, prisutni su se uputili u crkvu sv. Katarine gdje je služena misa zadušnica za sve stradale hrvatske branitelje.