25 GODINA OPĆINE NIJEMCI

15. svibnja u Nijemcima obilježeno je 25. godina Općine Nijemci.
Općina Nijemci je odlukom Sabora 1993. godine nastala u obimu u kakvom je i danas.

Samo obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca na mjesnom groblju. Potom je služena sv. Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civile općine Nijemci. Svetu misu predvodio je župnik iz Lipovca, velečasni Ivica Tušek.
Svečana sjednica na kojoj su prisustvovali brojni gosti, uzvanici i predstavnici susjednih općina i gradova naše županije, započela je pozdravom domovini i minutom šutnje, a zatim je predsjednik Općinskog vijeća Općine Nijemci, gospodin Mirko Jurišić kratko pozdravio prisutne.
Općinski načelnik, Vjekoslav Belajević uz kratku prezentaciju uzvanicima i gostima predstavio je Općinu od samog osnutka pa sve do danas. Prisutne je ukratko upoznao s planovima, koje se nada uz trud i rad uspješno i provesti u narednom periodu.
Načelnik je potom prepustio riječ županu Vukovarsko-srijemske županije, gospodinu Boži Galiću, koji je rekao kako je upoznat s radom općine Nijemci i kako su mu poznati problemi s kojima se susreće ova Srijemska Općina.
Župan je pohvalio trud, rad i nastojanja kojima se želi olakšati život ljudima na ovim prostorima i poručio kako je potrebno ustrajati, a rezultati tada neće izostati.